HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Razziák sorozata Bécsben „V. Julius Meinl”-éknél

2009.02.18. 19:31 theprett

Nagyszabású rendőri razzia vette kezdetét szerdán Bécsben a Julius Meinl V. és a „Meinl European Land” érdekeltségi köréhez tartozó vállalkozások mintegy 60 tisztviselőjének villájában, irodájában. A 49 éves Meinlt, a 19. századtól kezdve Magyarországon is ismert kereskedőfamília sarját csalással és sikkasztással gyanúsítják.

A sötét felhők 2007 óta gyülekeznek a nagy múltú kereskedődinasztia egén. A céggel kapcsolatos tőzsdebotrány mellett az ügyről beszámoló Krone.at (a Kronen Zeitung című osztrák napilap internetes lapja) kiemeli, hogy Meinl „zavaros kapcsolatrendszert” hozott létre a Private Bank és a Meinl Land között. A társaság ingatlankezelési cégének partnerei között megjelent egy izraeli pénzügyi konzorcium és az Európai Átrium Ingatlaniroda is.

Az eredetileg jó nevű cég állítólag olyan szórólapokat terjesztett, melyek úgy ajánlottak kedvező befektetéseket, hogy nem hívták fel a figyelmet a kockázatokra. Most több ezer kisbefektető, köztük önkormányzatok is futnak a pénzük után. A cég zűrös ügyletei miatt az eddig keletkezett kár mintegy 322 millió euró.

The best hot chocolate I ever had - Julius Meinl in Chicago by --Mike--.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr99951413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása