HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Négy év börtönt kapott a terrortámadással fenyegetőző férfi

2009.02.14. 12:30 theprett

Másodfokon ismét négyéves, illetve 22 hónapos börtönbüntetést szabott ki egy bécsi bíróság csütörtök este arra a fiatal férfira és élettársára, akit egy terrortámadásokkal fenyegető üzenet közzétételében találtak bűnösnek.


A 23 éves, egyiptomi származású ausztriai férfit és 22 éves élettársát, Mohamed M.-et és Mona S.-t azzal vádolták, hogy részt vettek 2007 tavaszán egy olyan videoüzenet terjesztésében, amely támadásokkal fenyegette meg Ausztriát és Németországot, és azt követelte a két ország kormányától, hogy vonják ki katonáikat Afganisztánból. A felvétel továbbá dzsihádra, azaz "szent háborúra" szólított fel, és a 2008. júniusi labdarúgó Európa-bajnokságnak helyt adó svájci, illetve ausztriai stadionokat jelölt meg terrortámadások lehetséges célpontjául.

A pár ügyében tavaly márciusban első fokon már született ítélet. Csütörtökön a másodfokú bíróság ismét bűnösnek találta őket terrorszervezethez - nevezetesen az al-Kaidához - való tartozás, felbujtás és az osztrák kormánnyal szembeni zsarolási kísérlet vádjában.
 

Egypt3736 by ~Mar!n@~.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr52942535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2009.02.14. 13:09:32

22 honap ezert nem is olyan sok
süti beállítások módosítása