HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Tovább bővül a citybike Bécsben

2009.03.16. 08:38 theprett

Több terminállal, több kerékpárral és sebességváltós biciklikkel várja 2010-től a városlakókat és a turistákat a bécsi kölcsönbicikli-hálózat.

Az osztrák fővárosban jelenleg hatvan helyen lehet citybike-ot bérelni illetve visszaadni, városszerte nyolcszáz bicikli áll a kerekezni vágyók rendelkezésére. Tavaly 363 ezer alkalommal kölcsönöztek citybike-ot, és összesen 1,1 millió kilométert tettek meg velük.

A városvezetés most úgy döntött, hogy 2010-re drasztikusan megemeli a terminálok és a kerékpárok számát, és Bécs nyugati kerületeire is kiterjesztik a hálózatot. Így két év múlva mintegy 90 helyen lehet majd több mint ezer biciklit kölcsönözni.

 

A hálózat bővítésével párhuzamosan – Bécs topográfiai viszonyaihoz igazodva – idéntől új, sebességváltós bicikliket is forgalomba helyeznek, hogy olyan útvonalakat is igénybe vehessenek az emberek, amelyeket korábban az emelkedők miatt kerültek. Ráadásul a biciklikre olyan tömörgumi kerekeket tesznek, amelyeknek kisebb az ellenállása és automatikus lesz a helyzetjelzők kapcsolása is.

Az ugrásszerű fejlesztés hátterében a városnak az a szándéka áll, hogy 2015-re 8% legyen a kerékpáros közlekedés aránya. Ezt az értéket 2003-ban még 2020-ra akarták elérni, de a következetes közlekedésfejlesztési politikának köszönhetően bekövetkezett szemléletváltás nyomán már öt évvel előbb megvalósítható lesz.

A hálózat bővítésében a város jelentős anyagi segítséget nyújt majd az érintett kerületeknek.

DSCN4865 by Fitz_Carraldo.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bécs osztrák citybike kölcsönbicikli

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr351004884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása