HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Bécsi, tetőtér-konferencia

2009.02.27. 12:10 theprett

Budapest nem Bécs – Tetőterek a műemléki városszövetben

Tetőterek: lehetőség vagy kötöttség? Élhetnek-e egymás mellett – egymáson – értékes építészeti örökségeink és a legújabb építészeti irányzatok alkotásai? Kialakul-e nálunk is egy exkluzív belvárosi tetőtér divat? Megújulhat-e Budapest tetőtájképe?

A fejlesztés lehetőségeit, korlátait, a szabályozás kérdéseit feszegeti az osztrák és magyar építészek, városépítészek és műemlékvédelmi szakemberek részvételével zajló egynapos konferencia, melyen a résztvevők megismerhetik a bécsi tetőtér-építészet elmúlt 20 évének sikereit, annak irányt mutató szabályozási gyakorlatát.

Az első szekcióban a közelmúltban elkészült, és folyamatban levő jobb budapesti példák bemutatásán keresztül tárjuk fel a jelenlegi hazai helyzet kialakulásának okait és hátterét. Építészek, főépítészek, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakemberei, valamint fejlesztők, beruházók fogalmazzák meg a témával kapcsolatos véleményüket és tapasztalataikat.

A konferencia második részében összehasonlításképp a bécsi tetőtér-táj gazdag világából válogatott leginnovatívabb példákat láthatjuk. A legjobb osztrák irodák építészei, Bécs város építészeti hatóságainak szakértői, valamint várostervezők –fejlesztők a meghívott előadóink.

A két szekció előadásait kérdezz - felelek beszélgetés keretében szakmai vitákkal zárjuk építészek, várostervezők, fejlesztők, műemlékvédelmi szakemberek, a kerületi főépítészek és a szektor döntéshozói részvételével.

Roof idyls - Roof-top garden by vestaligo.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr84969471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása