HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Azért Ausztria sem adóparadicsom.

2009.03.14. 09:23 theprett

Ausztria fenntartja a banktitkok kezelésére vonatkozó törvényét, de tárgyalásokat kezd más országokkal olyan kétoldalú információcsere-megállapodásokról, amelyek rendezik a felek együttműködését az adócsalási ügyek felderítésben - jelentette be Josef Pröll pénzügyminiszter.

Ausztriában jelenleg csak bírói döntéssel lehet adatokat kérni a bankok ügyfeleiről, akik fellebbezéssel élhetnek az ilyen végzésekkel szemben. Ezt elsősorban a Németország nem nézi jó szemmel, mert úgy véli sok német állampolgár ezt a szabályozást kihasználva titkolja el bevételeit saját adóhatósága elől.

Pröll péntek éjszakai párizsi tárgyalásain tisztázta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) képviselőivel, hogy az osztrák törvények megfelelnek a szervezet standardjainak, ám Bécs leszögezi, hogy mind az EU-tagországoknak, mind a G20-országoknak az OECD kritériumaihoz kell tartaniuk magukat. Az osztrák-OECD egyezséggel elhárult az a veszély, hogy Ausztria felkerüljön az adócsalást lehetővé tevő országokat felsoroló OECD-listára.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria adóparadicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr851001324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása