HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Bécsi rendőrök egy amerikait bántalmaztak bőrszine miatt

2009.02.17. 10:51 theprett

Minden ok nélkül, súlyosan bántalmaztak egy fekete bőrű amerikai állampolgárt civil ruhás rendőrök a bécsi metróban egy osztrák lap értesülése szerint.


A Kurier vasárnapi számában közölt beszámoló alapján az eset a múlt szerdán történt a 4-es metróvonal spittelaui állomásán. Az atrocitást elszenvedő Mike B. elmondta a lapnak, hogy éppen munkába indult - a bécsi Nemzetközi Iskolában tanít angolt -, amikor már a metrókocsiban felfigyelt két alakra, akik gyanúsan méregették.

Miután a szerelvény befutott a spittelaui megállóba, s ő kiszállni készült, az illetők ráugrottak, a földre teperték, és ököllel ütlegelni kezdték, miközben azt kiabálták, hogy "Rendőrség! Rendőrség!". A férfi barátnője, aki a peronon várt rá, megpróbált a segítségére sietni, de őt is olyan gorombán odébb taszították, hogy könnyebben megsérült.

Mike B. állítása szerint a rendőrök csak többszöri felszólítás után voltak hajlandók igazolni magukat, mentőt azonban nem hívtak hozzá. A tanárt a Lorenz-Böhler baleseti sebészeten kezelik, egyelőre nem engedik ki. A Kurier úgy tudja, hogy a nyakán és a csuklóján keletkeztek zúzódások, de megsérült az ágyékcsigolyája is.

Sem a bécsi rendőrség, sem a tartományi ügyészség nem kívánt nyilatkozni a túlkapásról. A Kurier szerint feltehetően a kábítószer-ellenes ügyosztály emberei lehettek a kíméletlenül eljáró, civil ruhás rendőrök.

Az ellenzéki Zöldek emberjogi szóvivője vasárnap a leghatározottabban követelte, hogy a vádakat késedelem nélkül vizsgálják ki. Alev Korun felháborítónak nevezte, hogy valakit pusztán bőrszíne alapján meggyanúsítsanak, és megengedhetetlen módon lépjenek fel vele szemben.

Az osztrák hírszolgálati iroda összesítése szerint az utóbbi években legalább fél tucat esetben indult vizsgálat bécsi rendőrök ellen a belső szabályzatot is megszegő, súlyos tettlegességgel párosuló hatósági bánásmód miatt.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr54948226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása