HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

A bécsi középiskolások negyedének nem német az anyanyelve

2009.02.11. 17:02 theprett

Az osztrák főváros Bécs középiskoláiban tanuló diákok 26,4 százalékának nem a német az anyanyelve. Ezzel Bécsben a legmagasabb a középiskolában járók között a migrációsok aránya, mivel az osztrák átlag 12,5 százalék.

A 2007/2008-as tanévben regisztrálthoz képest egy évvel korábban a bécsi arány még csak 24,9 százalék volt, az országos pedig csak 11,7 százalék. A külföldi származású középiskolások aránya tartományonként eltérő.

Bécs után Burgenlandban a legmagasabb, de csak 9,8 százalék és csökkenő tendenciát mutat. A legalacsonyabb a nem német anyanyelvűek aránya Tirolban (5,7 százalék) és Alsó-Ausztriában, ahol csak 5,4 százalék.

Érdekes az is, hogy a szociálisan nehezebb, vagy hátrányosabb helyzetben lévők által lakott bécsi kerületekben, mint például Simmering, mindig kevesebben jártak középiskolákba, de most a bevándorlók miatt itt is nőtt az ilyen iskolákba jelentkezők száma.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr5937229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2009.02.11. 23:42:34

en is itt elek de 10 szot tudok nemetul
meg kene tanulnom kicsit, de annyira nem all ra a szam
feneegyemeg

hogy lenne a legegyszerubb?
süti beállítások módosítása