HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Húsvéti koncertek Bécsben 2009

2009.03.03. 11:41 theprett

A feltámadás és a tavasz ünnepén ismét megrendezésre kerül a zene világvárosában, Bécsben a hagyományos „OsterKlang Wien“ fesztivál. Április 4–13. között hat helyszínen csendülnek fel klasszikus és modern misék és oratóriumok nemzetközileg elismert művészek tolmácsolásában.

Riccardo Muti és a bécsi filharmonikusok nyitják meg a fesztivált a Musikvereinben, Luigi Cherubini E-dúr Messa Solenne darabjának és Haydn oratóriumának, A Megváltó hét szava a keresztfán címűnek előadásával, amely a 2009-es Haydn-Jahr 2009 Haydn-év elsőrangú eseménye lesz. A két zeneszerző nagyon becsülte egymást, személyesen is megismerkedtek Cherubini egyik bécsi tartózkodása alkalmával, amikor az akkor 73 éves Haydn a következő ajánlással nyújtotta át egy kéziratát fiatalabb kollégájának:„In nomine Domini – di me Giuseppe Haydn – padre del celebre Cherubini“.
Georg Friedrich Händel oratóriumának, a Messiásnak hangversenyszerű előadása, amelyet Claus Guth rendez Jean-Christophe Spinosi zenei irányításával a Theater an der Wien színpadán, a fesztivál egyik központi eseménye.

A fesztiválprogram második pillére három kortárs mű osztrák ősbemutatója: Harrison Birtwistle darabja, a „The Last Supper“ Philipp Harnoncourt rendezésében a Semper-Depotban, Helmut Jasbar multimedia melodrámája, az „Es ist Freitag und Gott ist nicht da“ (Péntek van és Isten nincs itt) a Konzerthausban (narrátor Peter Matic), és Wolfgang Sauseng kompozíciója, a „Haláltánc” a Minoriták templomában.

Bernarda Fink argentin mezzoszoprán énekesnő a „Händel és a modernek“ című dalesten hallható. Martin Haselböck és zenekara Georg Friedrich Händel és Joseph Haydn halálának évfordulójára állította össze műsorát. A fesztivál záróeseménye húsvét hétfőn a Minoriták templomában lesz. Alfonso X „El Sabio“ zarándokénekeit és táncait adja elő Jordi Savall és együttese, a Hespérion XXI.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr59977235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása