HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Napelemes közvilágítást tesztel Bécs

2009.02.02. 14:42 theprett

Bécs 22. kerületében, a Franz-Pixner-Weg-en állították fel azt a hét napelemes lámpaoszlopot, amely forradalmasíthatja az osztrák főváros közvilágítását.
A világítótestek teljesen függetlenek a villamosenergia hálózattól, így a közvilágítás kiépítését nem kell kábelfektetésnek megelőznie. A lámpák az éjszakai működéshez szükséges energiát napközben gyűjtik be, és egy akkumulátorban tárolják. Esős, borult napokon és a borongós téli hónapokban sincs szükségük plusz villanyáramra ahhoz, hogy éjjel elegendő fényt szolgáltassanak. Az innovatív világítótestek másik előnye, hogy a napelemes modulokat és a fényerősséget a helyszín klimatikus viszonyaihoz lehet igazítani.

A Bécsben tesztelt „Champ“ típusú lámpával 25 év alatt két tonna széndioxidtól lehet megkímélni a környezetet – egy ötven lámpával megvilágított parkoló esetén ez már 100 tonna CO2-t jelent. Amennyiben a próbaüzem alatt a vártnak megfelelő jó eredmények születnek, az osztrák főváros más részein is alkalmazzák a környezetbarát közvilágítást.
 

(Forrás: Reggel.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr84918192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása