HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Kultúra

2009.01.28. 11:54 theprett

Ausztria fővárosa igazi kulturális központ, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. A Staatsoper illetve a Volksoper híres operadarabokkal vonzzák a közönséget, a színházak folyamatosan látványosabbnál látványosabb előadásokat tűznek repertoárjukra. A museumquartier területén mindennaposak a különböző kiállítások.
 

Bécs területén rengeteg múzeum található, melyek különböző tárlatokkal és állandó kiállításokkal várják a turistákat. Nem feledkezhetünk meg a világhírű Kunsthistoriches és Naturhistoriches Múzeumokról, de találhatunk kevésbé látogatott, ám mégis érdekes múzeumokat is, mint például a Snaps- vagy Kávémúzeum. Bécs nemcsak felnőtteknek de a gyerekeknek is kínál kikapcsolódási lehetőségeket. Állatkert, Gyerekmúzeum és a Práter várja a szórakozásra vágyó apróságokat. Az intézmények mellett rendezvények teszik még tökéletesebbé a kínálatot. Több ezren sétálnak egy-egy karácsonyi vásár idején, Bécs utcáin, a Bécsi Operabál pedig a felső tízezer éves találkozójává nőtte ki magát. A karneválok idejére a zene még inkább hangsúlyozottan jelenik meg a Bécs életében. A zenekedvelőknek a koncerttermek mindig nyújtanak lehetőséget egy-egy koncert meghallgatására. Érdekes élményt nyújthatnak a Museumquartier területén megrendezett nyári koncertek is.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr90908024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása