HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Gyerek fejében telek Ausztriában

2009.03.08. 22:34 theprett

Radikális lépésre szánta el magát a cseh határ közelében fekvő osztrák Rappottenstein falucska. A község elöljárói úgy döntöttek, hogy ingyen telket osztanak bárkinek, aki a következő tíz évben itt szeretne családot alapítani.
 
A nyolcszáz-kilenszáz négyzetméteres telkeket minden ellenszolgáltatás nélkül bocsájtják a fiatal házasok, esetleg az egyedülálló vevők részére, de egyetlen feltétel fejében - a vevők kötelesek legalább egy gyereket vállalni, a szinglik megházasodni. Az új tulajdonosoknak három éven belül egy új házat is fel kell építeniük a telken, különben akár 12 ezer eurós büntetésre is számíthatnak.
A községben még kétezren sem laknak, a kreatív testület ezzel a módszerrel szeretne harcolni a fiatalok elköltözése és a lakosság elöregedése ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr67990285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása