HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Közlekedés

2009.01.28. 11:56 theprett

Bécsbe többféleképpen is eljuthatunk. A közép-európai város mind Kelet- mind Nyugat-Európából könnyedén elérhető. Több választási lehetőség közül választhatunk, mint például a repülőgép, vonat, autóbusz vagy személygépkocsi. A schwechati légikikötő szinte az összes fontosabb városba indulnak gépek, illetve érkeznek is. A schwechati repülőtér Bécs egyetlen légi kikötője, amely a város szívétől 19 km-re terül el, s mind busszal, mind vonattal könnyedén elérhető. A repülőtérről taxival illetve busszal juthatunk be Bécsbe. A buszjáratok 6.30 és 23.30 között húszpercenként járnak, míg 23.30 és 6.30 között félóránként közlekednek. A busz mellett a turisták rendelkezésére áll a Schnellbahn is, mellyel olcsóbban, ugyanakkor kicsit lassabban érhetjük el a központot. A repülőtér mellett Bécs három vonatpályaudvarral is rendelkezik: West-, Süd-, Franz-Joseft-Bahnhof. A Westbahnhofról földalattival, Schnell-bahn-nal, villamossal és busszal érhetjük el úticélunkat, Südbahnhofról busz és villamosjáratok indulnak, míg a Franz-Josef-Bahnhof Schnellbahn-nal, illetve D-villamossal áll összekötetésben. Persze minden állomásnál taxi szolgáltatást is igénybe vehetünk. Pozsonyból és Bécsből érkezők a hajózás lehetőségét is számba vehetik, mivel Bécsbe áprilistól-októberig rendszeresen járatok közlekednek a fenti városokból.

A bécsi városnézésünk során legegyszerűbb gyalogszerrel közlekednünk. A főbb látnivalók környékét a szabályozásoknak köszönhetően (parkolási korlátozás, egyirányúsítás, sétáló utcák kialakítása) a bécsi autósok rendszerint elkerülik. S egy-egy kellemes séta után a régmúltat idéző kávéházak megpihenést lehetőségét kínálják a fáradt turisták számára. A város nemcsak gyalog, de akár minibusszal is megtekinthető. A régi hangulatot idézve Bécsben még találkozhatunk a Fiákerekkel, melyek hagyományos lóvontatású nyitott kocsik. A fiákeres jellegzetes, tradicionális ruhát visel, s ugyan kicsit borsos árért de szívesen végigvezet minket Bécs látványosságaival határolt útvonalán. Bécsben jól kiépített úthálózat áll az autósok részére, a bécsi autósok meglehetősen dinamikusan vezetnek. A bécsi közlekedés a tömegközlekedés széles választékát kínálja. A lehetőségek közül érdemes a villamost kipróbálnunk. Az út során nemcsak a látnivalókat tekinthetjük meg róla, hanem nosztalgiázhatunk is egy kicsit. A tömegközlekedési útvonalak jól kiépítettek és a járatsűrűségre sem lehet panasza az ide látogató turistának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr37908028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása