HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

Bécsi látnivalók futólépésben – a Vienna City Marathon 2009 során

2009.02.01. 14:20 theprett

2009. április 19-én több mint 70 nemzet mintegy 25 000 futója áll a rajtvonalhoz a 26. Bécsi Városi Maratonon. Ez a nagy sportesemény lelkes nézők százezreit vonzza minden évben, akik azért jönnek, hogy bíztassák az atlétákat, és a Bécsre jellemző euforikus hangulat részesei legyenek.
 
 
A 42,195 km hosszú útvonal kétségtelenül az egyik legszebb a világon, és az is kiderül, mennyire változatos Bécs városképe: díszes és modern, életvidám és sportos.  A maraton a Duna-parti ENSZ-város toronyházai között indul, majd a Reichsbrückén át a Práter zöld területére ér. A belvárosban történelmi épületek, az Operaház, a Természettudományi és a Szépművészeti Múzeum, a Parlament, a Városháza és a Várszínház előtt futnak el a sportolók. Semmihez sem hasonlítható a cél előtti szakasz a Hősök terén, az egykori császári Hofburg épületei között, Bécs szívében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr26916047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása