HTML

Wien

reklám

Friss topikok

Linkblog

KunstHausWien

2009.02.01. 15:00 theprett

A festő és építész Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) nemcsak új impulzusokat adott a bécsi építészetnek sajátos stílusával, amelyre a színes felületek, a szabálytalan formák jellemzőek, be- és átnőve burjánzó zölddel, hanem egy kiállítási központot is létrehozott, ahol saját alkotásain kívül a kortárs művészet izgalmas művei is megtekinthetők ideglenes kiállításokon.

Hundertwasser mester megvásárolta az egykori Thonet bútorgyárat és teljesen átépítette a valamikor oly kevéssé feltűnő épületet az őrá jellemző stílusban, szabálytalan alakú színes üveg, fém, tégla, fa és kerámia felhasználásával. 1991-ben nyílt meg két emeleten állandó Hundertwasser kiállítással, két másikon pedig ideglenes kiállítások tekinthetők meg. A földszinten kávézó és üzlet található. 
 

KunstHausWien
3, Untere Weißgerberstraße 13
1, O jelzésű villamos: Radetzkyplatz
Tel. 712 04 95

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wien24per7.blog.hu/api/trackback/id/tr50916106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása